Castanyada

Benvolgudes famílies Encantalletres,

La tardor ja és aquí, i la castanyada ja s’acosta. Aquest any la celebrarem el dissabte 2 de Novembre amb castanyes, panellets i molt bona companyia. De 14.30h a 16.30h estarem a l’aula i després ens trobarem al hall per seguir la festa.

I què farem durant aquestes dues hores? Doncs a part de conèixer a la castanyera, cantar la seva cançó, ballar-la, parlar de com se celebra tant a Catalunya com a Anglaterra i descobrir el menjar més tradicional, farem un concurs de panellets!

Bases del concurs

– Portar una safata de panellets fets a casa i haver participat en l’elaboració
– Conèixer la recepta / els passos que s’han seguit
– Portar un cartellet amb els ingredents que s’han fet servir

Què es valorarà?

– Presentació dels panellets
– Originalitat
– Explicació del procediment seguit (es pot portar documentació gràfica. Podeu enviar fotografies, recepta,… a l’adreça de correu albasm95@gmail.com per projectar-ho a la pissarra digital)
– Cartellet amb els ingredients
– Gust

Fer panellets (i que a més a més estiguin bons) és una feina que requereix esforç i molta traça, per això deixo un recepta a continuació d’allò més fàcil amb la que queden bons per si la voleu seguir!

Ingredients de la massa (30 panellets aprox)
– 250 g de farina d’ametlla
– 175 g de sucre blanc
– 1 patata mitjana bullida i sense pell
– Ratlladura de pell de llimona

Fer la massa:
– Bullir la patata, deixar-la refredar, pelar-la i aixafar-la
– Barrejar en un bol la farina d’ametlla, el sucre i la pell de llimona
. Afegir-hi la patata per poder començar a fer la massa
– Seguir pastant la massa fins que quedi tota homogènia
– Preescalfar el forn a 180ºC

– Si es fan de xocolata o coco, barrejar aquest ingredient amb la bassa i fer les boles.
– Si es fan de pinyons o ametlles, fer les boles primer, pintar-les amb ou batut o clara i enganxar els pinyons o ametlles.
– Pintar-los amb ou

Tipus i decoració (opcional):
– Pinyons (bola)
– Ametlla (allargats)
– Coco (piràmide, forma de bolet, forma de gra de cafè)
– Xocolata / lacasitos (rodons)
– Avellanes
– …

Aquesta recepta és només una proposta que queda a la vostra disposició per si us és d’ajuda. Qualsevol innovació de recepta, forma, gust o decoració és benvinguda i valorada!

Endavant i mans a la massa!

Els Patufets 2018 - 2019

Benvinguts al Club dels Patufets! Aquest és l'espai que hem creat perquè podeu anar seguint tot allò que anem fent!

Create your website at WordPress.com
Get started
%d bloggers like this: